Čokoládový Mousse dort

05.11.2018

Čokoládový Mousse dort

pro skutečného milovníka čokolády

Včera jsme si prohlíželi na internetu nějaké sladké dobroty, jakmile jsme viděli tenhle dortík, museli jsme vyzkoušet. Mousse dort je teda extra sladká bomba 💣 z čokolády, smetany a Oreo sušenek.

Recept jsme objevili v angličtině na youtube a s ozkoušeným kouskem se rádi podělíme, ať máte doma co kuchtit. 

Suroviny - co budeme nakupovat

✔️ 200 g Oreo sušenek

✔️ 60 g másla

✔️ 150 g hořké čokolády

✔️ 150 g mléčné čokolády

✔️ 480 g smetany 33%

✔️ 360 g smetany 31%

✔️  18 g želatiny 

✔️  150 g bílé čokolády

Video s receptem a nákupní lístek

Stáhněte si nákupní lístek a můžete vyrazit do obchodu.

Recept, jde se kuchtit

1️⃣ sušenkový základ

Začneme pěkně od začátku a to sušenkovým základem.

200 gramů Oreo sušenek a 60 gramů másla. Sušenky rozemeleme klidně v mixéru, ale pozor ať nejsou namleté až na pastu a přidáme rozpuštěné máslo. Sušenkovou hmotu promícháme a vtlačíme pomocí lžíce na dno kulaté formy 20 cm.

2️⃣ hořká čokoládová pěna

6g želatiny + 30ml vody

150g hořké čokolády

120g smetany 31%

160g smetany 33%

Nejdříve si rozehřejeme 120 gramů smetany 31% s hořkou čokoládou. Jakmile máme čokoládu hotovou, v rendlíku si na chvilku provaříme želatinu s vodou a vmícháme do čokoládové polevy a necháme vychladnout

V misce si vyšleháme 160 gramů smetany 33% a zašleháme vychladlou čokoládu. Hotový krém uhladíme do připravené formy na sušenkovou vrstvu a dáme do lednice na 30 minut.

3️⃣ čokoládová pěna z mléčné čokolády

Začneme chystat další vrstvu. Postup je naprosto stejný jako u první jen místo hořké čokolády použijete mléčnou.

6g želatiny+ 30ml vody 

150g mléčné čokolády 

120g smetany 31% 

160g smetany 33% 

Hotovou čokoládovou pěnu uhladíme na předchozí vrstvu z hořké čokolády a dáme opět do lednice na 30 minut.

4️⃣ čokoládová pěna z bílé čokolády

Třetí vrstva je opět stejný postup jako dva předchozí jen zaměníme čokoládu za bílou.

6g želatiny+ 30ml vody  

150g mléčné čokolády  

120g smetany 31%  

160g smetany 33%  

Jakmile máme bílou pěnu hotovou opět jej hezky uhladíme do formy a dáme celý dort alespoň na 4 hodiny tuhnout do lednice. 

Výsledek, který stojí za to

Rozhodně nebudete litovat, když si dort zkusíte.

➡️  hlavní stránka  ⬅️